• Therapeuten Praktijk Westerpark

 • Klik op de naam van een therapeut voor meer informatie over de werkwijze en behandelvormen van deze therapeut.

 • Saraï Pannekoek

  Sport-diëtist

  Ik ben er voor bewuste sporters die een nieuwe richting willen inslaan op het gebied van prestatie, gezondheid en duurzaamheid. Ik begeleid topsporters en fanatieke amateursporters die meer uit hun prestatie willen halen met behulp van voeding. Naast sportdiëtetiek ben ik gespecialiseerd in de behandeling van eetproblematiek. Plantaardige voeding en duurzaamheid lopen als een rode draad door alle werkzaamheden die ik verricht. Ik ben een van de drie auteurs van het boek 'Eet als een atleet'.

 • Mevlud Erkan

  Oefentherapeut Mensendieck & Massagetherapeut

  Als oefentherapeut- Mensendieck behandel ik diverse lichamelijke klachten. Ik combineer oefentherapie met massages omdat dit positief werkt waarbij niet alleen lokale klachten verminderd worden maar ook aandacht wordt besteed aan het verbeteren van de houding en gedrag in de dagelijkse activiteiten.

   

 • Nanette Coene

  Energietherapie

  Energietherapie is een behandelvorm waarbij lichaamsfrequenties worden aangepast. 

  Ons lichaam bestaat uit energie. Alle lichaamsdelen hebben een bepaalde trilling of frequentie. Lichaamsdelen die niet goed functioneren hebben niet de juiste frequentie. Dit kunnen bijvoorbeeld organen, gewrichten, spieren, maar ook hormonen of hersenverbindingen zijn.  Tijdens de behandeling scan ik het hele lichaam via het centraal zenuwstelsel, dit doe ik door mijn hand in nek van de cliënt te leggen. Daar waar het nodig is pas ik de frequentie aan. Hierna geef ik de verstoorde lichaamsdelen ook nog met mijn handen de juiste frequentie.

 • Zelda Tibaldi

  Psychologe

  Ik ben sinds 15 jaar werkzaam als psychologe en doe doorlopend onderzoek doen naar de diagnostiek en de behandeling van psychosomatische klachten, depressie- en angststoornissen. Voor een constructieve samenwerking en het bereiken van de gewenste doelen vind ik een goede relatie tussen therapeut en cliënt essentieel, alsmede uiteraard een diep begrip van de oorzaak van de klachten. In mijn koffer zitten verschillende technieken uit de gestaltmethode, Bio-analyse, Cognitieve en Systemische Therapie. Dit zijn alle  technieken die aansluiten bij mijn holistische visie op gezondheid. Als Italiaanse heb ik sinds 2011 het genoegen in Nederland te wonen en te werken.

 • Alison Lonsdale

  Diëtist

  Ik ben eigenlijk gefascineerd over alles wat met het lichaam te maken heeft wanneer je ouder wordt, bij ziekte of hoe het gewoon constant verandert en welke gevolgen dit kan hebben op het gebied van voeding in relatie tot de kwaliteit van leven.                                             Ik geloof namelijk dat goede voeding op verschillende manieren uw kwaliteit van leven echt kan verbeteren !

   

 • Maarten Scheiuit

  Artrokinesioloog

  Artrokinesiologie is een behandelvorm waarmee klachten aan het bewegingsapparaat worden behandeld. Middels een specifieke manuele mobilisatietechniek worden bewegingsbeperkingen opgeheven. Hierbij worden de gewrichten handmatig ‘losgemaakt’ zonder te ‘kraken’. Het losmaken zorgt ervoor dat het lichaam  bewegingsmogelijkheid krijgt waardoor het niet meer hoeft ‘uit te wijken’ om te kunnen functioneren. Voorheen ontziene gewrichten, kapsels en spieren gaan weer meedoen.

 • Jeroen van de Ven

  Natuurgeneeskundig therapeut

  Ik ben oprichter van Praktijk Westerpark en werk sinds 2007 als therapeut. Eerst gaan we in een goed gesprek op zoek naar de kern van je hulpvraag. Vervolgens werken we aan de hand van natuurgeneeskundige principes toe naar een oplossing van je hulpvraag waarbij jouw zelfherstellend vermogen centraal staat. Aanwezigheid, lichamelijkheid en natuurlijkheid zijn mogelijke kernwaarden tijdens dit proces. Ik werk o.a. met: natuur-therapie en/of wandel-coaching, massage-therapie, acupressuur, autogene training, yoga-massage, kruidengeneeskunde en aromatherapie. Mogelijke locaties zijn Praktijk Westerpark, het Westerpark zelf of in mijn bos grenzend aan een beschermd natuurgebied in Vlaanderen.

   

 • Alice Cocuelle

  Osteopaat

  Ik kom oorspronkelijk uit Frankrijk, waar osteopathie officieel erkend is. Ik heb daar een vijf-jarige full-time opleiding voltooid en een extra jaar gewijd aan het schrijven en verdedigen van mijn proefschrift. Osteopathie is een passie en een levensstijl, het heeft mij veel gebracht en dit wil ik met mijn patiënten delen. Osteopathie is een natuurlijke geneeswijze die het lichaam ziet als een eenheid waarbij manuele technieken gebruikt worden om het lichaam een gezonde balans te geven. Als osteopaat ben ik gespecialiseerd in de anatomie van het lichaam en kan op die manier goed de oorzaak van de klacht onderzoeken en behandelen.

 • Nynke Westerveen

  Holistisch masseur

  Holistische massage richt zich op het evenwicht tussen lichaam en geest. Factoren als stress en emotionele problemen veroorzaken veelal lichamelijke klachten. Juist voor deze klachten of gewoon ter ontspanning is deze vorm van massage een manier om te ontdekken waar de klachten vandaan komen om zo de balans in jezelf te herstellen.  

 • Corlyn Farnon

  Shiatsu Therapeut

   

  Sinds 2017 ben ik werkzaam als iokai shiatsu-therapeut. Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk en is een manuele therapie die gericht is op het in balans brengen van lichaam en geest. Door druk te geven met duimen, vingers en handen wordt de energie in het lichaam gestimuleerd weer vrij te stromen via de meridianen(energiebanen). Shiatsu therapie is geschikt voor uiteenlopende klachten en symptomen zoals, vermoeidheid, stress, burn-out, slapeloosheid, concentratieproblemen, hoofdpijn, spijsverteringsklachten, nek-, schouder- en rugklachten.