• Nina van der Voet - Haptotherapeut

 • Nina van der Voet (1988)

  Ik was 22 jaar toen ik voor het eerst met haptonomie in aanraking kwam. Ik studeerde in Amsterdam en had veel last van stress en de prikkels van alledag. Ik zat vast in mijn hoofd en kwam er niet uit. Haptonomie voelde voor mij als thuiskomen in mijn eigen lijf en sindsdien is het balletje gaan rollen.

  Inmiddels zoveel jaar verder, heb ik met succes de opleiding tot haptotherapeut afgerond bij de vakopleiding van Synergos. Ook volg ik regelmatig nascholingen – je bent in dit vak nooit uitgeleerd. Zo mag ik nu als haptotherapeut mensen helpen het contact met hun lijf en gevoel te herstellen. Mensen wezenlijk te kunnen laten voelen wie ze zijn en wat ze willen, is voor mij het meest bijzondere wat er is en voelt elke keer weer als een voorrecht. 

  Over haptonomie en haptotherapie

  Haptonomie – letterlijk te vertalen als “leer van het aanraken of de tast” – gaat over voelen en verbinding. Het voelen van je lijf en emoties, maar ook het voelen van de ander. En je grenzen in het contact. We staan als mens voortdurend in verbinding met onze omgeving, bewust of minder bewust. Je lichaam slaat ongemerkt emotionele en mentale spanningen op, die ervoor kunnen zorgen dat je letterlijk vast komt te zitten in je lijf en dagelijks leven. Als haptotherapeut help ik jou contact te maken met je gevoel. Dit doe ik middels aanraakvormen op de behandelbank, maar ook via gespreksvoering en beweging in de ruimte. Zo leer jij de waardevolle signalen van je lichaam en gevoel weer te verstaan en komen je hoofd, lijf en hart terug in balans. Centraal in de therapie staan jouw persoonlijke proces en behoeften.

  Voor wie?

  Doordat voelen in alle aspecten van het leven terugkomt, kun je met een veelheid aan klachten en thema’s bij de haptotherapeut terecht. Haptotherapie is voor iedereen die meer balans en bewustwording in zijn leven wenst, op welk vlak dan ook. Een aantal thema’s en klachten waar ik jou onder andere mee kan helpen, zijn:

  Emotionele klachten; leren omgaan met angst (paniek), verdriet (depressie), woede (agressie) etc.

  Stress of burn-out klachten

  Fysieke spanningsklachten zoals hoofdpijn, schouder, rug en nekklachten

  Het leren herkennen van je gevoelens en expressie geven in woord en lijf

  Niet lekker in je vel zitten

  Problemen in de relatiesfeer

  Verwerken van trauma of verlies

  Zelfontplooiing

  Meer weten, vragen, óf direct een afspraak maken voor een eerste kennismakingssessie?

  Kijk op: www.wezenlijkvoelen.nl

  Stuur een bericht naar: nina@wezenlijkvoelen.nl

  Of bel/bericht me op:+31 (0)614422124