• Maarten-Scheiuit-artrokinesioloog

 • Maarten Scheiuit (1983) Na mijn opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam heb ik de opleiding Artrokinsiologie succesvol afgerond bij dhr. J.R. Kloosterman. In 2015 ben ik voor mezelf gestart om mensen in Amsterdam te behandelen volgens deze methode.

  Artrokinesiologie

  Artrokinesiologie is een behandelvorm waarmee allerlei klachten aan het bewegingsapparaat worden behandeld. Functiestoornissen in het dagelijks leven kunnen optreden door niet optimaal bewegende gewrichten. Middels een specifieke manuele mobilisatietechniek worden de bewegingsbeperkingen opgeheven. Hierbij worden de gewrichten handmatig ‘losgemaakt’ zonder te ‘kraken’. Dit is een kenmerkende handeling die alleen door de artrokinesioloog wordt toegepast. Het losmaken zorgt ervoor dat het lichaam teruggekeerde bewegingsmogelijkheid krijgt waardoor het niet meer hoeft ‘uit te wijken’ om te kunnen functioneren. Voorheen ontziene gewrichten, kapsels en spieren gaan weer meedoen.

  Voor wie ?

  De artrokinesiologie-behandeling is bedoeld voor mensen die klachten ervaren aan het bewegingsapparaat, zoals hoofd- en nekpijn, kaak-, nek- en schouderklachten met eventueel uitstraling naar de rest van de arm, elleboogklachten, klachten aan de rug of rib, lage rugklachten, eventueel met uitstralende pijn richting bil en/of bovenbeen, heup-, lies-,  knie-, enkel- en voetklachten; ook langdurige klachten.

  Sporters

  Ook bij (sport)blessures is het goed om vanuit het geheel een klacht te bezien en om van hieruit te handelen. Sporters die langdurig klachten ervaren, hebben baat bij deze technieken. De specifieke mobilisatietechniek die we gebruiken is dusdanig effectief dat we snel vooruitgang kunnen boeken.

  Behandeling

  Na aanmelding zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden. Tijdens dit gesprek zal ik de tijd nemen om de behandeling uit te leggen en er volgt een uitvoerig bewegingsonderzoek, daarna volgt behandeling.  Het streven is om iemand met klachten snel klachtenvrij te krijgen. De kosten voor een behandeling bedragen €75,-. Afhankelijk van uw zorgverzekering wordt de behandeling (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wilt u toch nog meer lezen over de therapie, kijk dan op onderstaande website.

  Mijn BIG registratienummer is 09916039504 

  Voor meer informatie over openingstijden, tarieven en het maken van een afspraak:

   

  Website      www.artrokinesioloog.nl   

  Email:        maarten.scheiuit@gmail.com

  Telefoon:   +31(0)6-21605504