• Josja Eggen - GZ Psycholoog

 • Josja Eggen (1975)

  Ik ben sinds 2013 BIG geregistreerd Gezondheidszorg Psycholoog (GZ psycholoog). Al sinds 2004 werk ik als psycholoog in de gezondheidszorg, waarvan zeven jaar als Klinisch Psycholoog in Groot Brittannië. Ook heb ik onderzoek gedaan naar psychologische klachten na ingrijpende medische aandoeningen.

  Mijn manier van werken is eclectisch. Vanuit verschillende stromingen in de psychologie zijn succesvolle behandelmethoden ontwikkeld die ik toepas in mijn werk, allemaal evidence based. In mijn werkwijze staan cognitieve gedragstherapie, EMDR, kortdurende oplossingsgerichte therapie en Acceptance en Commitment Therapy (ACT) centraal. Daarnaast heb ik ervaring met systeemtherapie, mindfulness en narratieve therapie.

  Ik heb ruime ervaring in de basis GGZ met uiteenlopende psychologische klachten zoals angst en stemmingsstoornissen, werkgerelateerde klachten (burn-out), levensfase problematiek en trauma. Daarnaast richt ik me graag op de doelgroep jonge ouders om heb te helpen een goede balans te vinden in hun ouderschap en in hun leven met kinderen.

  Ik werk volgens de beroepscode van de beroepsvereniging NIP, en ben aangesloten bij de VEN (Vereniging EMDR Nederland) en de NVGzP. Therapie in het Engels is mogelijk. Ik ben getrouwd en moeder van twee schoolgaande kinderen. 

  Mijn uren zijn op dinsdagochtend 9-13uur in Watergraafsmeer en in Praktijk Westerpark op dinsdagavond 18-22 uur.

  Voor meer informatie over openingstijden, tarieven en het maken van een afspraak:

  Website: www.heldercoachingentherapie.nl

  Email:    josja@heldercoachingentherapie.nl