• Johannet van Hasz - Natuurgeneeskundig Therapeut en Spiritueel Coach

 • Johannet van Hasz (1967) Sinds 1998 ben ik werkzaam als natuurgeneeskundig therapeut en spiritueel coach. Als kind bemerkte ik dat ik dingen intenser waarnam, meer zag en aanvoelde dan mijn omgeving, waardoor er al jong een zoektocht ontstond naar spiritualiteit, andere culturen, ziens- en geneeswijzen. Dit heeft de basis gelegd voor mijn werk als therapeut en coach. Ik ben hbo-gediplomeerd in de natuurgeneeskunde en medische basisvakken (Hogeschool, Meppel). Daarnaast heb ik opleidingen gevolgd in o.a. acupunctuur, bioresonantie, orthomoleculaire voedingsleer, hypnotherapie, coaching en mindfulness. 

  Bioresonantietherapie 

  De diagnose wordt gesteld met behulp van de biosensor. Dit is een instrument waarmee men op een snelle en gemakkelijke wijze bio-energetische velden kan onderzoeken. De bio-sensor wordt gebruikt voor het uittesten en opsporen van o.a.: voedings-intoleranties en/of allergieën, vitaminetekorten, organen, natuurlijke medicatie, hormoonspiegel, stofwisselingsstoornissen, tandheelkundige materialen, belastingen van schimmels, virussen, bacteriën, parasieten, stralingsbelasting. Na het testen krijgt u een (energetisch)medicatie- en voedingsadvies.

  Acupunctuur

  Energie (Qi - spreek uit Tjsie) is de motor van alle denkbare levensprocessen. De energie stroomt langs twaalf hoofdmeridianen en een groot aantal hulpmeridianen. Deze liggen net onder de huid en corresponderen met bepaalde organen en hun functies. Op het lichaam zitten bepaalde punten die als poorten voor de 'Qi' fungeren, de acupunctuur-punten. Evenwicht is het basisprincipe van het universum. Is het evenwicht tussen Yin en Yang verstoord, dan kan de energie niet meer goed stromen en raken ze uit evenwicht. Dat voelt als 'niet goed in je vel zitten', 'uit balans zijn' en gaat gepaard met specifieke ongewenste verschijnselen. Dit kan uiteindelijk uitmonden tot wat wij 'ziekte' noemen.  Acupunctuur is geschikt bij uiteenlopende klachten en ziektebeelden.

  Spiritueel Coaching

  Ik start de sessie met een reading waarbij ik kijk naar uw aura en chakra's, en maak contact met uw onderbewustzijn. Ik maak daarbij gebruik van mijn helderziende en mediamieke gaven. Als spiritueel coach maak ik u bewust van wat er speelt op zielsniveau, zo krijgt u meer inzicht in uw levensprocessen. Wat ik waarneem leg ik op tafel en bespreek ik samen met u. Vaak geeft dit veel helderheid en herkenning en kunt u daardoor de situatie opnieuw bekijken vanuit uw diepste innerlijk, zonder invloeden uit uw omgeving of door tussenkomst van gedachten waarmee u vaak in kringetjes blijft ronddraaien.

  Coaching bij hoogsensitiviteit, ADD/ADHD en burn-out

  Cliënten met een burn-out blijken vaker dan gemiddeld problemen te hebben met het aangeven van grenzen of hebben moeite deze te herkennen. Ik leer u uw grenzen te voelen en aan te geven, ook wanneer u dat niet durft. We kijken hoe u met tijd en verantwoordelijkheden omgaat en waar nodig dingen aan te passen. Ook kijken we samen naar de leefstijl en voeding.

  Hoogsensitieve personen vinden het vaak lastig met hun gevoeligheid om te gaan, ik leer je jezelf beter af te schermen maar ook hoe je je sensitiviteit kunt leren zien en gebruiken als kracht.

  Samen met de AD(H)D’er kijk ik naar de problemen die zij tegen komen bij het organiseren en plannen, ik geef je tips en trucs om je impulsiviteit beter te leren beheersen, je concentratie te vergroten maar ook hoe je je kwaliteiten beter kunt benutten. Natuurlijke medicatie kan daarbij ondersteunend werken.

  EMDR

  Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort EMDR, is een therapievorm voor mensen die last blijven houden van traumatische ervaringen of last hebben van angsten en fobieën. Tijdens de therapie luistert de  cliënt naar tikjes via een koptelefoon die van het linker naar rechter oor gaan. De cliënt wordt gevraagd naar het meest beladen moment en krijgt tegelijk het verzoek zijn eigen gedachtespoor te volgen (associëren). Door de combinatie van de gedachte en deze afleidende stimulus wordt het 'informatie-verwerkingssysteem' in de hersenen gestimuleerd. Uit de praktijk blijkt dat cliënten vaak na de eerste sessie al een duidelijke verbetering ervaren.

  Hypnotherapie

  De hypnotherapeut helpt je je aandacht naar binnen toe te richten en leidt je naar diepere lagen in jezelf en onderbewustzijn waardoor je in trance komt. Vanuit deze trance kunnen herinneringen naar boven komen uit het verleden of patronen zichtbaar worden zodat je hier veranderingen in aan kunt brengen. In tegenstelling tot hetgeen tijdens theaterhypnose gebeurt, behoudt je altijd de controle over jezelf. Er wordt van verschillende technieken gebruik gemaakt zoals passieve imaginaties en suggestietherapie.  Hypnotherapie is van toepassing bij verslavingen, angsten, slaapproblemen, traumaverwerking enz.

  Ik ben aangesloten bij VBAG en RBNG

  Voor meer informatie over openingstijden, tarieven en het maken van een afspraak: