• Jeroen van de Ven - Natuurgeneeskundig therapeut

 • Jeroen van de Ven (1971) 

  Eerst gaan we in een goed gesprek op zoek naar de kern van je klachten en formuleer jij jouw hulpvraag. Aan de hand van de vijf natuurgeneeskundige principes (klik hier voor meer info) gaan we dan aan de slag met deze hulpvraag waarbij jouw zelfherstellend vermogen centraal staat.

  Mogelijke kernwaarden tijdens dit natuurgeneeskundige proces zijn: Aanwezigheid, Lichamelijkheid, Natuurlijkheid, Emoties, Intuïtie en Rationaliteit. De (combinatie van) werkvormen waarmee ik op een holistische wijze werk zijn: massage-therapie, natuur-therapie, wandel-coaching, acupressuur, autogene training, yoga-massage, kruidengeneeskunde, klankschaalmassage en aromatherapie. 

  Mogelijke behandel-locaties zijn de behandelruimtes in Praktijk Westerpark, (de waternatuurtuin in) het Westerpark, of in mijn bos grenzend aan een beschermd natuurgebied in Vlaanderen.

  Met (een combinatie van) bovenstaande natuurgeneeskundige werkvormen bereik ik samen met mijn clienten regelmatig goede resultaten bij:

  • levensfase vraagstukken (bijvoorbeeld coming out, kinderwens, ouderschap, relatie-problemen, immigratie, mid-life, carrière verandering,etc)
  • stress gerelateerde klachten zoals overspannenheid, slaapproblemen, migraine of R.S.I.
  • Fysieke klachten zoals rug-, nek- en schouderklachten  en bij het herstel en de preventie van blessures.
  • Klachten die het gevolg zijn van een trauma veroorzaakt door mishandeling (fysiek-, sexueel- psychisch-geweld)
  • Bij rouwverwerking
  • Emotionele problemen zoals bij een (lichte) depressie.
  • Een tekort aan aanraking bij ouderen en of langdurig alleenstaanden.
  • Ontgifting tijdens het stoppen met roken of alcohol of tijdens het, onder begeleiding van je psychiater, afbouwen van bijvoorbeeld anti-depressiva of add/adhd medicatie. 
  • Bij stevige problematiek op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen of andere (meervoudige) pathologische problemen werk ik alleen met jou in samenwerking met een ervaren psycholoog, psychotherapeut en / of een psychiater.

  Ik werk sinds 2007 als medisch massage en ontspannings-therapeut en ben in 2010 op HBO niveau afgestudeerd als natuurgeneeskundige therapeut. De door zorgverzekeraars verplichte medische basiskennis  en psycho-sociale basiskennis opleidingen op HBO niveau conform plato eisen heb ik eind 2017 opnieuw afgerond. In 2011 heb ik de groepspraktijk voor alternatieve geneeswijzen Praktijk Westerpark opgericht. In 2017 ben ik gestart met mijn natuur-therapie bos en therapie-tuin van een halve hectare in de bossen grenzend aan het beschermde natuurgebied Het Bulskamperveld (500 hectare) in Vlaanderen.

  Daarnaast heb ik vele cursussen als ‘voetreflexologie’, ‘medische acupressuur bij bewegingsbeperkingen’, ‘fytotherapie’, ‘natuurcoaching’, 'cupping', klankschaalmassage' gevolgd. Momenteel volg ik de opleiding tot watsu-practicioner bij watsu Nederland. Van 2007 tot 2012 reisde ik jaarlijks naar Thailand om mijzelf te ontwikkelen in de Thaise Yoga Massage. Sinds 2009 ben ik massage-docent bij www.thaiseyogamassage.nl 

   

  De tarieven in Praktijk Westerpark en /of in het Westerpark in 2018

  intake 30 minuten €35,00

  vervolgbehandeling 30 minuten €35,00

  vervolgbehandeling 60 minuten € 70,00

  vervolgbehandeling 90 minuten €105,00

  natuurgeneeskundige behandelingen zijn vrijgesteld van BTW

  Behandelingen worden in veel gevallen (gedeeltelijk) vergoed als natuurgeneeskundige consult vanuit de aanvullende zorgverzekering. Heeft u vragen over de vergoedingen neem dan a.u.b. contact op met uw zorgverzekeraar. Mijn gegevens: Jeroen van de Ven, aangesloten bij BATC onder nummer BR1688

   

  Consult Praktijk Westerpark 2018:

  •maandag   13:30 - 22:00

  •dinsdag     10.00 - 18:00

  •woensdag  10:00 - 22:00  

   

  Voor het maken van een afspraak:

  (vermeld aub uw klacht of hulpvraag indien mogelijk, dank u )

  Email:       info@praktijkwesterpark.nl

  Telefoon:   06-45310818