• Ida Esman - Cranio Sacraal Therapeut

 • Ida Esman (1957) Sinds 30 jaar ben ik geschoold in holistische gezondheid en bewustzijns-ontwikkeling. Ik werk als HBO geschoold cranio-sacraal therapeut, masseur en coach. Volgde daarnaast diverse massage opleidingen, adem-, en meditatietechnieken, aura en chakra healing. Ik ben lichaamsgericht- en imaginatie coach en combineer dit met systeemopstellingen, zijnsoriëntatie en mindfulness. 

  Bij alle behandelingen worden afvalstoffen afgevoerd, waardoor een betere doorbloeding ontstaat, met als gevolg een beter functioneren van alle lichaamsfuncties. Er ontstaat een gezonde balans tussen het gevoelsleven en het denken, fysieke en emotionele blokkades worden opgeheven. 

   Cranio-sacraaltherapie

  Je beide hersenhelften worden opnieuw gebalanceerd, met groot effect op je lichamelijke, emotionele, mentale en spirituele welzijn. Het craniosacrale systeem ontstaat in een vroeg stadium tijdens de embryonale ontwikkeling, waaromheen de andere lagen van het lichaam groeien. Werken met dit binnenste systeem, de hersenen, het hersenvocht, het bindweefsel en het gehele zenuwstelsel, werkt daarom diep en op het totale lichaam. Het zelfhelend vermogen van lichaam, ziel en geest wordt geactiveerd, het evenwicht hersteld en je ervaart meer authenticiteit, kracht of levenslust.Dankzij moderne wetenschappen als neurobiologie, kwantumfysica en epigenetica en de nieuwste medische technieken waarmee de hersenen steeds specifieker in beeld worden gebracht, blijft cranio-sacraal therapie zich steeds verder ontwikkelen. Tijdens een behandeling maak ik gebruik van deze kennis.

  Zachte lymfe massage

  Een zeer lichte massage van het gezicht en/of het hele lichaam. Het werkt diep reinigend op de huid en hele lichaam en is zeer ontspannend. 

  Ontspanningsmassage 

  Een rustgevende ayurvedische massage van het gehele lichaam met warme olie, ter ontspanning en reiniging van bindweefsel, spieren en ingewanden. 

  Buikmassage

  Een diepe massage van de buik, waarbij de organen weer hun natuurlijke ritme vinden door middel van viscerale technieken. Ook in combinatie met lymfe-massage. Werkt goed bij diverse buikklachten, stress, ‘te veel in het hoofd zitten’ of vervreemd zijn van de eigen emoties.

  Voetreflexologie

  Via aanraking van de voeten wordt het hele lichaam indirect gemasseerd en gereinigd.

  Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Cranio Sacraal Vereniging, bij de Ring en de SRBAG. De behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering bij de meeste Zorgverzekeraars. 

  Voor meer informatie over openingstijden, tarieven en het maken van een afspraak:

  Website:    www.nieuwe-perspectieven.nl

  Email:        info@nieuwe-perspectieven.nl 

  Telefoon:   06-28036987 / 020-6816678

  First line of text for new post (add more text here...)